Bli låner

For å låne hos oss og få full utnyttelse av alle tjenestene våre, trenger du lånekort (digitalt eller fysisk). Dette kortet må du ha med deg for å få lånt. Kortet er personlig og brukes sammen med PIN-kode. Har du et nasjonalt lånekort fra et annet bibliotek kan du bruke det når det er aktivert hos ett av Lindesnesbibliotekene.

Alle som er registrert bosatt i Norge, kan låne materiale hos oss. Vi har ingen aldersgrense for å få lånekort. For å få nasjonalt lånekort som kan brukes på alle bibliotek i hele landet, må du oppgi fødselsnummer (11 siffer), D- eller DUF-nummer.

Hvis du ikke ønsker å oppgi fødselsnummer kan vi opprette et lokalt kort til deg som kun kan brukes på Lindesnesbibliotekene. Med lokalt lånekort vil du ikke kunne bruke alle de digitale tjenestene vi tilbyr. 

 

 

Opprett digitalt lånekort (kun nasjonalt)

Du kan opprette et digitalt lånekort nå ved å registrere deg hos Nasjonalbiblioteket (krever identifisering ved hjelp av ID-Porten).
Da blir du opprettet som nasjonal låner, og du kan aktivere det digitale kortet ditt på hvilket som helst bibliotek i hele Norge.

OBS! Du må kontakte det biblioteket du vil låne på for å få aktivert kortet.
Du kan ringe, sende epost eller besøke et av bibliotekene våre i åpningstiden for å aktivere hos Lindesnesbibliotekene.

Få ditt digitale lånekort her

 

Opprett fysisk lånekort (nasjonalt eller lokalt)

Hvis du ønsker et fysisk lånekort kan du laste ned skjemaet under, fylle det ut og levere det inn på et av Lindesnesbibliotekene. Da får du et lånekort med det samme.

Innmeldingsskjema finner du her.

Ta kontakt med biblioteket dersom du har et lokalt lånekort som du ønsker å omgjøre til et nasjonalt lånekort, du behøver ikke å sende inn et nytt skjema eller registrere deg på nytt.

 

Lånereglene for Lindesnesbibliotekene finner du her.

 

Søk

Språkvelger