Sommerles - årets kuleste lesekampanje!

Sommerles - årets kuleste lesekampanje!

Sommerles varer fra 1.juni - 31.august, og alle barn i 1.-7.klasse kan bli med - helt gratis!

Barn som skal begynne i 1. eller går ut av 7.klasse kan også delta.

Sommerles gjør lesing enda morsommere, og det er helt gratis å være med! Du lager en profil på Sommerles.no, registrerer bøker, får lesetips, løser oppgaver og kan følge med på hva vennene dine leser. Her kan du også lese en superspennende fortelling, skrevet av forfatter Mari Moen Holsve. Har du ikke tilgang til nett, kan du delta med et lesekort. Spør på biblioteket.

For hver bok du legger inn, får du XP (poeng) og går etterhvert opp i level. Du kan lese vanlige bøker, e-bøker, lydbøker, tegneserier (ikke blader, men bøker), eller du kan bli lest for - all lesing teller. Og selvsagt har vi premier! Når du registrerer bøker du har lest, får du digitale trofeer til profilen din på nettsiden, og du kan hente premier på biblioteket i løpet av sommeren for hvert 10. level.

På level 10 er premien årets Sommerles-armbånd, og på level 20, 30, 40 osv. kan du velge fritt blant resten av premiene. (PS. Det hender vi går tom for de mest populære premiene, så det er lurt å hente så snart man har kommet til riktig level.) 

Du kan hente premier på biblioteket på Vigeland, Øyslebø eller Mandal uavhengig av hvor du bor i kommunen, og åpningstider for alle filialene finner du ved å trykke på ditt bibliotek her.

For å bli med på Sommerles.no går du inn på nettsiden fra 1. juni og lager deg en egen profil sammen med en voksen. Foresatte må gi tillatelse til at du deltar, og dere må bruke foresattes e-postadresse ved registrering.

Kjenner du noen som strever med å lese? De kan låne lydbøker hos NLB, helt gratis! NLB er et eget bibliotek for alle som har dysleksi eller andre lesevansker. Velg blant tusenvis av fine, morsomme, spennende og skumle bøker. NLB har alle de populære og aktuelle bøkene på lyd. Lytt med appen Maneno på mobil og nettbrett. Sjekk ut nlb.no for mer info. Alle kan høre sommerlesfortellingen på lyd. Den er laget av NLB og kommer med nytt kapittel på sommerles.no hver uke.

Hvis du lurer på noe kan du besøke altom.sommerles.no eller komme innom oss på biblioteket.

 

God sommer med Sommerles!

 

 

Søk

Språkvelger